De clusia rosea

De clusia rosea is lang een relatief onbekende plant geweest die de laatste jaren als kamerplant snel in populariteit groeit. De clusia is vooral populair vanwege zijn mooie, glanzende bladeren. Daarnaast is de plant populair vanwege zijn luchtzuiverende karakter! Hier kun je meteen online een clusia kopen. Direct van de kweker, mooi toch!

De clusia als kamerplant

De clusia rosea wordt ook wel varkensplant of handtekeningboom genoemd, omdat je op het blad kunt schrijven door erin te krassen. Het blad blijft hierbij gewoon doorgroeien en de ’tekeningen’ blijven zichtbaar! Het is een makkelijke kamerplant met bladeren die wel 20 cm groot kunnen worden. De stam en takken zijn eerst groen, na verloop van tijd verhouten ze en veranderen ze in een bruine kleur. Deze plant is ook nog eens heel goed in de lucht zuiveren!

Clusia verzorgen, de basis

Zet de plant op een lichte plek, maar niet in de felle zon. Een donkere plek kan ook, maar zorg dat de plant niet steeds verplaatst wordt. De plant heeft het lieft het hele jaar een lekkere kamertemperatuur, of in ieder geval boven de 15 graden. Houdt de grond licht vochtig, oftewel aat de grond niet uitdrogen. Geef liever regelmatig kleine beetjes water dan veel per keer. Geef de clusia tot slot maandelijks een beetje voeding.

Welke soorten clusia’s zijn er?

De clusia rosea heeft verschillende kweekvormen, waarvan de meest voorkomende zijn:

  • Clusia rosea princess: deze kweekvorm van de clusia groeit wat compacter. Dit is de meest gebruikte variant als kamerplant.
  • Clusia rosea nana: dit is een dwergvorm met kleine bladeren die ook klein blijft.
  • Clusia rosea white star: een variant met witte vlekken die vooral langs de rand van de bladeren voorkomen.

Waar let je op bij een clusia kopen

Bij het kopen van een clusia hoef je eigenlijk alleen op te letten of de plant er gezond uit ziet. Heeft de plant een ziekte, dan zie je dat gewoonlijk meteen. Let wel op, het sap van de clusia is giftig en daarom is de plant niet geschikt in combinatie met huisdieren als honden of katten. Wil je een clusia kopen? Kies dan voor een voordelige duo set clusia’s of een leuke luchtzuiverende plantenmix! Kijk voor een uitgebreid assortiment Clusia’s en andere planten ook eens op Plant-direct!